Bangkok + reis naar Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van thaiexpress - WaarBenJij.nu Bangkok + reis naar Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van thaiexpress - WaarBenJij.nu

Bangkok + reis naar Chiang Mai

Door: Peter

Blijf op de hoogte en volg

06 November 2008 | Thailand, Chiang Mai

Hallo iedereen, hier ben ik alweer met een nieuw verslagje. We zijn net toegekomen in Chiang Mai en hebben reeds intrek genomen in ons nieuw logement; Royal Guesthouse. Voor een driepersoonskamer 450 bath ( +- 11 euro) per nacht. Redelijk goedkoop en er is een zwembad en uiteraard iet onknappe thaise bediening.
Maar ik zal eerst nog even zeggen wat we hiervoor allemaal gedaan hebben. Na het laatste bericht zijn ze in een ander cafeetje op Khao San Road geweest en zijn we daar ineens aan de praat geraakt met 3 Amerikanen. Was zeer tof en neemt toch ook wat vooroordelen tov Amerika weg. De Singhas vloeiden vlot naar binnen - hadden gwn een vat besteld - en tegen het einde van de avond was de sfeer nog gemoedelijker. Jammer dat de cafes in Thailand om 1u moeten sluiten. Daarna een helse tuktuk rit genomen naar os hotel, wat super was. Uiteraar moet je altijd eerst degelijk onderhandelen over de prijs. Sommigen beginnen met een prijs van 300 bath, maar meestal lukt het wel om tot de helft af te dingen.
Soit, 5 november het wat rustiger aangedaan. Alhoewel, in de ochtend had ik - Peter - per se ee thaise massage willen ondergaan en dat was redelijk pijnlijk. Elk spiertje en botje moet er bijna aan geloven, maar op het einde voel je u wel goed. Ow ja voor degenen ie al verkeerde dingen denkenm de massage had geen erotische bijbedoelingen. Wat betreft deze laatste z\wel iets grqppig meegemaakt. We gingen de Wat Po bezoeken en zeiden tegen onze tuktuk chauffeur dat hij ons erheen moet brengen. Echter had hij verstaan Patpong, wat dus de rosse buurt van Bankok was. We wilden hiervoor iet betalen en zjn uitgestapt. Uiteindelijk dan via andere chuffeur wel goed terechtgekomen.
Enb gisteravond hebben we dan om 7u30 de trein naar Chiang Mai genomen. We dachten dat w er niet op tijd gingen geraken want het was een monsterfile in Bangkok. Nogmaals, wie klaagt over druk verkeer, files, agressief rijden in Belgie heeft echt Bangkok nog niet gezien> Op de fotos kun je hiervan een glimp opvangen. Alleszins de treisreis duurde langer dqn verwacht want we zijn pas om 12u30 in Chiang Mai aangekomen. In otaal dus een treinreis van 17u. Het slapem viel wel mee, ondanks het grote lawaai van de trein en e airco die vollebak en dus redelijk koud stond. Oo hadden ze een heel enthousiaste en ietzat vrouzelijke treinbegeleider die ons constant Singa pintjes wou verkopen. je houdt dat hier niet voor mogelijk. Eens aangekomen hier merkten we direct 1 ding; het is ier veel rustiger, frisser, groener dan in Bangkok. Ook is er hier geen smog en konem de zonnestralen er door. Temperatuur; ik schat 30 graden. Dus sorry voor aldegenen die nu zitten bibberen.
PS; normaal lukken de fotos nu.
veeeel groeten van mij en pieterxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 06 November 2008 - 08:08

Pa:

ja idd mooie foto's , maar je ziet er wel moe uit , dat was mijn eerste reactie , allee tot later Ps : sofie heeft haar diken teen gebroken, van den trap gevallen !

• 06 November 2008 - 10:17

Syntke:

echt schone foto's
    wil ook na de zon ie ist echt kutweer
    xxxxxxxxxxx

• 06 November 2008 - 16:06

Bram:

Mooie foto's , ge krijgt er dorst van :-)

Vele groetjes Bram en Evelyne

• 06 November 2008 - 17:48

Bino:

hey, toffe foto's ik krijg er meer honger van :-) ammuzeer jullie daar nog
    groetjes

• 06 November 2008 - 18:22

De Zus:

mooi mooi. geniet er nog van
    x sof

• 06 November 2008 - 22:15

Kristof:

Yow,

Alé jullie zijn dan goed aangekomen. Geniet maar van jullie reis! Na het bekijken van die foto's heb ik al heimwee:p.
    Je moet daar zeker eens de Sky Train proberen (soort van bovengrondse trein) en ook de jungle zoals Kanschanaburi (ik weet niet meer hoe je het schrijft) bezoeken, want dat vond ik de prachtigste plaats dat ik in Thailand heb bezorgd!

Grtz
    Kristof

• 07 November 2008 - 08:07

Veerle:

hey,

ook bij mij worden de foto's mooi bevonden. had wel wat meer foto's van het plaatselijk wild verwacht ;-)

Groeten,

ikke