Laatste avond Chiang Mai + reis naar Chiang Rai
Door: Peter
14 November 2008 | Thailand, Chiang Rai
Het volgende verslag gaat over onze laatste avond in Chiang Mai en de reis naar Chiang Rai.
Woensdag 12 november was dus onze laatste avond aldaar, en uiteraard wilden we die in pracht en praal afsluiten. Want uiteindelijk is het een stad die op ons allemaal een heel diepe indruk heeft nagelaten, iets wat ik wel kan laten zien op fotos maar nooit 100 procent aan jullie ga kunnen overbrengen omdat je het zelf moet gezien en meegemaakt hebben.
Alleszins woensdagoverdag niet zoveel gedaan. In de voormiddag gaan ontbijten op de dagmarkt, omdat we eens iets anders wilden dan hetgeen in de guesthouse geserveerd werd. We vertrokken rond 11u en de zon brandde weer fel. Na een halfuurtje wandelen en al redelijk bezweet, passeerden we eerst de bloemenmarkt. Iets verder konden we al het eten ruiken dat aan de kraampjes bereid werd. Er waren oa heel wat brochetjes met allerlei vlees (wil soms niet weten van welke dieren allemaal :) ), vers fruit, vissen die nog leefden, roti-pannenkoeken, lekkere verse insecten, … Wij kozen voor kokoskoekjes, wat zoete aardappel en kippenbolletjes op een stokje. Voor drie personen ongeveer 45 bath (1 euro) betaald voor een overheerlijk ontbijt, dat we aan de rand van de straat opaten. Ondertussen het verkeer em het straatbeeld gadeslaan is gewoon fantastisch. En de vriendelijkheid van de mensem; een gemeende goededag en altijd lachen. Man wat ga ik dit missen eens ik terug ben. Alles is hier nog puurder, echter als bij ons.
Na het ontbijt (dat eigenlijk al meer lunch was) even naar Air Asia gaan informeren voor vliegticket naar Phuket, maar was te duur. Daarna kon ik het niet laten van nog eens een Thaise massage te ondergaan, die al een pak minder pijnlijk was dan de vorige.
Tegen de avond weer het stad ingetrokken, na wat opfrissing in de guesthouse. Weer in hetzelfde restaurant gaan eten als de avond ervoor. Maar deze keer een Thaise maaltijd, nl. Groene curry met boontjes, rundsvlees en rijst. En mannekes, dat was serieus pikant. Heb het niet allemaal opgekregen. Pieter en Anoek wel.
Ondertussen hoorden we al langs anlle kanten vuurwerk en was de hemel omgeven van de la;pjes die opgelaten werden. We besloten algauw al daar te gaan, en het was er enorm druk. Op een bepaald moment stonden we op de brug, waar honderden Thai vuurwerk, bommetjes afstaken en waar de gelukslampjes werden opgelaten. Wij hebben er ook eentje gedaan met ieder een wens erbij ( die ik niet kan verklappen uiteraard). Je moest ondertussen echt wel oppassen voor het vuurwerk dat soms gevaarlijk dichtbij was. Maar hoe raar het ook klinkt, ongelukken gebeuren er niet. De stoet hebben we helaas gemist, maar daar konden we gisteren wel van genieten. Omstreeks 22u terug richting guesthouse gegaan, maar werden onderweg een café ingetrokken. Er was een Thaise hardrockband aan het spelen dus het zag er wel ok uit. We namen plaats aan een tafel waar een Brit zat die in Thailand woonde en werkte. Ineens betaalde die ons 3 grote Changs ( bier van +- 65 cl) waarna het bier kon vloeien. Alweer… en zeggen dat we hier voor de cultuur kwamen :). Ondertussen waren we luid aan het applaudiseren voor de band, en de bassist was daar zo blij mee dat hij ons een tequila betaalde en ons enthousiast aan het filmen was. Ik heb zelfs nog stukje mogen meezingen op het podium tijdens `Alice, who the **** is Alice`.
Echter moet ik bekennenm dat het wat te veel allemaal was en ik redelijk draaierig in mijn bed ging.
De volgende dag (donderdag) was het opstaan pijnlijk, Pieter en Anoek zagen er fris en uitgerust uit maar bij mij was dat allesbehalve. Na een uur of 2 ontnuchteren naar de bushalte gegaan om onze reis verder te zetten richting Chiang Rai. Een stad +- 200 km ten noordoosten van Chiang Mai, dicht bij de grens met Laos. Het was pijnlijk Chiang Mai achter ons te latenm omdat het zo een prachtige week daar was en het diepe indrukken nalaat. Maar zo gaat dat met rondtrekken, je moet verder.
Alleszins de busrit duurde 3 uur, en gelukkig was er airco. Omstreeks 16u30 aangekomen. Voor mij was het een beetje een shock o;dat het contrast met Chiang Mai heel groot was. Het is echt een klein stadje hier, en de mensen zijn heel wat anders. Er lopen hier ook veeel minder westerlingen wat ergens ook zijn charme heeft uiteraard. Ik zal Chiang Rai een kans moeten geven, en nog niet te veel oordelen.
We hebben uiteindelijk er een guesthouse gevonden voor 300 bath ( Pams Guesthouse), dat kwa luxe een pak minder is dan de vorige. Savonds de nachtmarkt bezocht en iets gaan drinken in the Teepee bar (aangeraden door Lonely Planet), wat wel gezellig was. Wel voordeel hier, de vrouwen lachen veel naar mij. Dus dat is wel goed. Alleszins de nacht heeft nu wat rust gebracht, ben weer uitgeslapen dus we zien wel wat het brengt.
14 November 2008 - 07:26
Ow ja, die laatste foto was mijn ontbijt deze ochtend; frietjes, met ei op toost, een koffie en een milkshake. Erg erg erg -
14 November 2008 - 07:26
14 November 2008 - 10:11
Pa:
sawadeekap Peter , blijkbaar alles ok ,hebt de groetjes van nadine , omdat ze daar ook regelmatig gaat vroege ze mij wààr je nu ongeveer was maar kon niet zo goed een antwoord geven ,omdat ik al die namen niet kan onthouden! weet je al wat je moet zeggen als het heel lekker is ? (Aroy) ,zij nadine en dank u ,(kap khung kap )of zo iets , klop het ?allee ik laat je en zie dat je condooms mee hebt :-)
dag -
xxx -
14 November 2008 - 12:35
VDAB Gent:
Dag Pieter,
ik denk dat wij meer geschokeerd zijn dan jij daar in het prachtige thailand. We lezen hier dat je sprinkhaan eet, je bordje leeg eet, lang opblijft, pintjes drinkt en we zien je met een sigaret in de mond... aiaiai, welke pieter zal er terugkomen???
We vinden het wel super om je wat te kunnen volgen via het net. We verlangen al om die verhalen lang en uitgebreid te horen van jou.
Karen wil je toch nog even zeggen dat die hoge boutinnetjes misschien beter waren geweest, dan had je je voet misschien niet omgeslaan.
Vele groetjes van de collega's te Gent