doi suthep + afscheid + loy kratung
Door: Pieter
14 November 2008 | Thailand, Chiang Mai
over het algemeen heb ik, in tegenstelling tot peter, geen bal goesting om mij aan de blog te zetten. de indrukken en de sfeer in thailand wil ik gewoon geen seconde missen.
maar goed, omdat peter dit niet heeft meegedaan moet ik dit nu wel zelf schrijven :)
dinsdag zijn anouk (die hollandse :)) naar doi suthep geweest. een tempel die in de bergen ligt, een klein beetje buiten chiang mai. op zich lijken al die tempels enorm op elkaar, maar deze was toch iets bijzonder. het was een vrij groot tempelcomplex die een erg filosofisch tintje heeft. het was ook de eerste tempel waar gebedsklokken hangden, een gong, chedis die alles bewaken, etc.
misschien nog het meest bijzonder is dat je eerst 300 trappen moet doen voor je in de tempel komt, en het zicht over chiang mai is fenomenaal.
Tijdens dat uitstapje hebben we ook Bjorn en Greke tegengekomen (het nederlandse koppel van tijdens de trekking). we hadden niet gepast afscheid kunnen nemen en savonds zijn we nog iets gaan drinken. was erg gezellig en een mooie afsluiter van een hoofdstukje
we hebben ook nog een parade meegevolgd van loy kratung, lichtfeest ter ere van de rivier.
parade is zeer traditioneel met optochten, muziek, extreem veel en hard vuurwerk, dans, licht/vuur, etc. fotos hieromtrent volgen nog wel :)
bij deze sluit ik ook hier af, want peter staat te popelen zijn stukje er ook bij te schrijven
wat mij betreft toch 1 grote conclusie: thaise mannen zijn zot! precies allemaal kleine kinders die met kakapipimopjes lachen, constant!!
tot de volgende, en laat gerust reacties na!!
@ frederik: ik kan de voetbal wel een beetje volgen, appreciate the mails!!!
15 November 2008 - 12:50
Katrien:
Hey Pieter, 't is toch leuk om ook eens een berichtje van jou te lezen! 't ziet er allemaal heel tof uit. Leuk dat er nu ook wat meer fotootjes op staan.
Groetjes