Mae Tan trekking
Door: Peter
10 November 2008 | Thailand, Chiang Mai
Na de rit een voetbalmathje gspeeld met enkele andere toeristen en redelijk wat Thai van in de bergen. Daarna avondmaal, wat heel lekkerwas. Na een kampvutje en een bamboepijp gaan slapen rond 23u. Pieter bleef langer op, maar ik was moe. Ook deze nacht was berekoud waardoor slapen niet echt van pas kwam. Ook hadden we geen electriciteit dus was het gewoon na het plafond gluren tot het weer dag werd. De laatste dag van de trekking was een bamboe-rafting over de rivier. De boot bestond gewoon uit aaneengebonden bamboestokken, maar was naar mijn mening wel heel vernuftig in elkaar gestoken. De rafing zou ongeveer 4 uur duren en allemaal hoopten we 1 ding; niet in het water vallen. Echter zowel ik, pieter en Bjorn hebbeneraan moeten geloven in een stroomversnelling. Pieter is er zefs helemaal afgevallen en tegen een steen gebotst. Dit was wel wel ff paniek, ;aar uteindelijk was gewoon zijn voet wat gekneusd. Na de bamboe rafting een noodlelunch gedaan, en daarna een 2,5 ur durende rit langs meestal onverharde weg terug maar Chiang Mai. In de auto merkten we ecter dat we seieus verbrand zijn door al dat water, en dit voelen we nu nog... Echter de rit was ook alweer adembemend kwa natuur en het staatbeeld. En uiteraard voor mij nog mooier omdat er een bus met Thaise universiteitsstudenten paseerde die hel vriendelijk naar mij lachten. Ik heb wel degelijk een zwak voor het vrouwvolk hier, en denk dat ik mijn reisgenoten ermee begin te vervelen. Nu is het ongeveer 20u en hebben wejuist genoten van een friet met hanmburgermaaltijd na 3 dage kip. Als et al kip was, want ze zeggen hier allemaal everything is tasting like chcken in Thailand. We hebben aelfs een stukje sterk gekruid hondenvlees geproefd, dt eigelijk niet slecht was. Ik schaam bij diep, maar toch...
En nu zit de ober van het guesthoue hier de hele tijd Chang Poo te roepenm aniet meer dan olifantenstront betekent na een mopje van mij. Aiaiai, alleszins vanavond staat er niet veel meer op de menu omda we moe zijn. Inmiddels ook afscheid genomen van omze nederlandse vrienden Bjorn en Greke, die morgen richting eilanden vertrekken. Zo gaat dat hier in Thailandm, maar je leer constant nieuze mensen kennen. Ik ga julie laten en nog wa genieten va een Singa biertje :)
10 November 2008 - 16:14
Bino:
hey, klinkt een vre leuk advontuur en trouwens ook mooie foto's. groetjes -
10 November 2008 - 16:39
Veerle:
Hey,
héééééééééél wijze foto's. hoe meer foto's ik zie hoe meer zin ik krijg om ook es te gaan (nu nog mijn ventje overtuigen he ;-))
ikke -
11 November 2008 - 00:14
Syntke:
super tof
groetjes
xxx -
11 November 2008 - 08:57
Marie-Claire:
Dit moet wel een cultuur schok zijn,tof dat jullie in groep reizen,geniet van je prachtige reis en het zijn mooie foto's.doei! -
11 November 2008 - 12:45
De Zus:
amai en ge hebt echt ne foto durve trekke van die slang? elders overwint ge precies u angsten :-) ma heeft al je berichten geleze, misschien dat ze zelf iets gaat schrijven, maar ik vertrek vanavond terug naar gent dus het zal op het nippertje worden. alleszinds veel groete van haar!! en mij ;-) toedels x -
12 November 2008 - 07:46
Viviane-,jade En Jm:
hallo peter - het lijkt me wel een toffe reis te zijn he - en een beetje avontuur ook - wel leuk dat ik in goed gezelschap vertoeft - het zijn mooie foto's - het is toch een heel ervaring op reis gaan naar een land met een ander cultuur - zoveel indrukken dat op je afkomt - lieve groetjes van viviane (ik je mailadres doorgegeven aan kristel dan kan zij ook eens reageren - tot binnenkort -
12 November 2008 - 12:21
Pa:
dag peter , wel wel ,als ik vroeger konijn wou maken , wou je daar niet van eten en nu gaat je hond eten !! , ge ziet dat de smaken met de tijd kunnen veranderen :-)))alle amuseer u en zie toch dat je heel voorzichtig zijt,ik bedoel kwa kwetsuur , je weet als je zo ver bent en hebt iets voor , dat u vakantie een deel naar de vaantjes zijn , tot later dag ; PS de foto's zijn mooie , bye -
12 November 2008 - 13:58
Viviane:
correctie eerste bericht - het moest natuurlijk zijn - "wat leuk dat jij (en niet ik) in goed gezelschap vertoeft
groetjes viv -
12 November 2008 - 17:06
Kim:
Yooooooooooooo m*ng**l! En dag Pieter!
Sorry dat ik nu pas reageer, maar ik was je mailtje kwijt en krijg geen updates in mijn mailbox als jullie iets posten. Hopelijk verloopt alles daar wat vlot en amuseren jullie je! Peterke, opgelet met de vrouwtjes ;-)
Ik vertrek zaterdag naar Malta whoehoee, minder avontuurlijk dan Thailand weliswaar, maar kga er toch van genieten!
Nog een late maar héél gelukkige verjaardag Peter!
Groeten, tsjaauwkeuhs, dadakesssss -
13 November 2008 - 12:10
Christel:
hey peter!
ik heb tussen de jwpers en tenders (jij dacht dat je dat woord even niet zou horen hé)je reisverslag gelezen! het ziet er een prachtige spannende reis uit! we kijken er naar uit de live versie te horen! geniet met volle teugen van je welverdiende vakantie en drinkt een singaake op ons gezondheid. we zulle wai wel wairke!
veel groetjes,
christel, nancy en danielle
ps: foto's om van te watertanden